بیماری آلزایمر یک بیماری عصبی ناتوان کننده است و آکادمی نورولوژی آمریکا تخمین می زند که تعداد مبتلایان به آن تا 40 سال آینده چیزی حدود سه برابر خواهد شد.

با مصرف 6 ماده غذایی، روند آلزایمر را به تاخیر بیندازید

سلامت نیوز:بیماری آلزایمر یک بیماری عصبی ناتوان کننده است و آکادمی نورولوژی آمریکا تخمین می زند که تعداد مبتلایان به آن تا 40 سال آینده چیزی حدود سه برابر خواهد شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت ،با وجود تحقیقات گسترده به عمل آمده، درمان قطعی برای درمان بیماری آلزایمر به دست نیامده و هنوز هم علت بروز این بیماری کاملا ناشناخته باقی مانده است. کارشناسان علت بروز این بیماری را مجموعه ‌ای از عوامل ژنتیکی و محیطی می ‌دانند، ولی آن‌ ها هنوز در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه آلزایمر به وجود می ‌آید و چگونه می‌ توانند از بروز آن جلوگیری کنند.

در این میان یکی از موارد منطقی کشف‌ شده، رژیم‌های غذایی هستند. تحقیقات نشان می‌ دهند که ارتباط خاصی بین مصرف برخی غذاها و به تاخیر انداختن آلزایمر وجود دارد.

انواع توت ها: زغال اخته، تمشک، توت فرنگی و ... دارای غلظت بالایی از آنتی اکسیدان ها هستند و ثابت شده که این مواد برای افزایش قدرت مغز و مبارزه با رادیکال های آزاد مضر، مفیدند. رادیکال‌ های آزاد مولکول ‌های ناپایداری هستند که باعث پیری زودرس می ‌شوند و سلول ‌های بدن را از بین می ‌برند.

ماهی سالمون: این نوع ماهی شامل بالاترین سطح اسیدهای چرب امگا 3 است. بدن شما اسیدهای چرب امگا 3 را خود به خود تولید نمی کند و شما باید آنها را به رژیم غذایی تان اضافه کنید. این چربی ها باعث کاهش التهاب، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، بهبود حافظه و عملکرد مغز و مبارزه با نوسانات خلقی و افسردگی می شوند. بنا به توصیه انجمن قلب آمریکا، مصرف حداقل 3.5 اونس ماهی در هفته برای پیشگیری از آلزایمر ضروری است.

روغن زیتون: در سال 2015 تیمی از محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش اعلام کردند که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای علاوه بر این که محافظ قلب سالم است، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را نیز در سنین پیری کاهش می دهد. رژیم غذایی مدیترانه ‌ای شامل انواع میوه ‌ها، سبزیجات، حبوبات، ماهی، روغن زیتون، برخی فرآورده ‌های لبنی، و گوشت و مرغ آن هم به میزان کم است.

سبزیجات برگ دار: مصرف این نوع سبزیجات به شدت با کاهش خطر ابتلا به زوال شناختی در ارتباط است. سبزیجاتی از قبیل کلم پیچ و اسفناج حاوی دو ویتامین فولات و ب 6 هستند که کلیدی سلامتی مغز محسوب می شود. ویتامین ب قادر به کم کردن سرعت کوچک شدن ناحیه ای از مغز میشود که با بیماری آلزایمر مرتبط است. کلم پیچ نیز حاوی 45 نوع فلاونوئید و ویتامین کا است که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند. علاوه بر این، سطح بالای هموسیستئین در خون با خطر زوال عقل در ارتباط است. تحقیقات نشان داده ‌اند که افزایش مصرف فولات و ویتامین‌ های ب 6 و ب 12، با از بین بردن هموسیستئین در ارتباط است و می‌ تواند از بروز آلزایمر پیشگیری کند.

شربت افرا: اثرات مفید شیره افرا در حفاظت از سلول های مغز در برابر آسیب ها شناخته شده است. شربت افرا 24 آنتی اکسیدان مختلف دارد و دارای خواص ضد التهابی برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر است ضمن این که عملکرد مغز را نیز در محدوده سالم نگه می دارد.

چغندر: این سبزی با ریشه بنفش، سرشار از نیترات ها برای افزایش جریان خون به مغز است. این چرخه، میزان اکسیژن در مغز را بهبود می بخشد و خطر ابتلا به زوال عقل و شناخت ضعیف را کاهش می دهد. نیترات همچنین باعث گشاد کردن رگ های خونی می شود. علاوه بر این چغندر سرشار از ویتامین کا برای مبارزه با آلزایمر و یا به تاخیر انداختن خطر ابتلا به آن است.

منبع:www.medicaldaily.com

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha